Reclame via de post

Reclame ontvang je niet alleen via e-mail, maar ook per post. Er zijn wat betreft post twee soorten reclame: geadresseerde en ongeadresseerde reclame.

Hieronder lees je hoe je je kunt afmelden voor deze vormen van reclame.

Afmelden ongeadresseerde reclame

Dit gaat om de ongeadresseerde folders. Deze worden huis-aan-huis in de brievenbus gestopt en in grote steden kan dit oplopen tot tientallen kilo's papier per jaar. Vaak ontvang je een bundel folders per keer. Deze vorm van reclame is gemakkelijk tegen te gaan door een NEE/NEE of een NEE/JA-sticker op je brievenbus aan te brengen. Bij de laatste sticker ontvang je geen reclamefolders meer, maar nog wel huis-aan-huis bladen. Deze stickers zijn gratis verkrijgbaar bij het gemeentehuis.

Geadresseerde brievenbusreclame

Deze reclame is specifiek aan jou geadresseerd, of heel algemeen "Aan de bewoners van...". Deze vorm van brievenbusreclame valt niet tegen te houden met zo'n sticker. Om je af te melden voor deze vorm van reclame moet je contact opnemen met het bedrijf dat de reclame verstuurt en verzoeken of ze jouw adres uit hun bestand willen verwijderen.

Ook kun je je registreren bij Postfilter.nl. Hier kun je je adresgegevens laten registreren voor het blokkeren van ongewenste reclamepost. Het aanvragen van een blokkade is gratis en de blokkade blijft 5 jaar actief. Wanneer je je hebt ingeschreven via de website ontvang je 3 maanden voor het verstrijken van de periode een herinnering. Je kunt de blokkade vervolgens kosteloos verlengen als je dat wilt.

Overleden personen

Het Postfilter biedt ook de mogelijkheid om adressen van overleden personen te blokkeren voor geadresseerde brievenbusreclame. Deze registratie blijft 10 jaar actief.

© 2018 Reclamemails.nl

Disclaimer | Privacy | Contact