Reclame e-mails

Reclame via e-mail mag officieel alleen naar jou verzonden worden wanneer je daar van tevoren duidelijk toestemming voor hebt gegeven (denk aan nieuwsbrieven) of door bedrijven/organisaties die op de een of andere manier een relatie met jou hebben. Bijvoorbeeld omdat je donateur bent of in het verleden een product hebt aangeschaft.

Hieronder vind je meer informatie over deze vorm van reclame versturen en hoe je je hiervoor kunt afmelden.

Afmelden voor nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven bevatten soms reclame, maar kunnen ook vaak alleen bestaan uit informatie over een bepaald onderwerp. Hoewel je je ooit vrijwillig voor zo'n nieuwsbrief hebt aangemeld kan het natuurlijk voorkomen dat er een moment komt waarop je geen interesse meer hebt in de inhoud van de nieuwsbrieven.

Aanbieders van nieuwsbrieven zijn verplicht om in iedere nieuwsbrief aan te geven hoe je je weer kunt afmelden. Dit kan meestal door het klikken op een link.Vaak is deze link onderaan het bericht te vinden.

Soms moet je daarna nog even je e-mail adres invullen en bevestigen dat je je daadwerkelijk wilt afmelden voor de nieuwsbrief. Dit om per ongeluk afmelden te voorkomen. Als het goed is ontvang je hierna geen nieuwsbrieven meer.

Afmelden voor reclame-aanbiedingen

Wanneer je ooit een product hebt gekocht via een webshop dan mag deze webshop jou op de hoogte stellen van nieuwe artikelen in het assortiment of attenderen op interessante acties. Ook bij deze vorm van reclame is een bedrijf verplicht om een afmeldmogelijkheid te bieden zodat je je kunt uitschrijven wanneer je geen e-mails meer wilt ontvangen.

Spam

We spreken van spam als het gaat om e-mails verstaan die naar grote groepen mensen ineens worden verzonden, zonder dat deze mensen daar ooit toestemming voor gegeven hebben. Denk bijvoorbeeld aan mails over Viagra of valse meldingen over internetbankieren. Het verzenden van spam is volgens de Nederlandse wet verboden.

Deze spam kan gemakkelijk uit je e-mail box worden geweerd door middel van een spamfilter. Ook is het mogelijk om een klacht in te dienen via de Reclame Code Commissie.

© 2018 Reclamemails.nl

Disclaimer | Privacy | Contact