Reclame via de telefoon

Naast reclame via e-mail worden mensen vaak ook telefonisch benaderd met mooie aanbiedingen. Dit soort telefoontjes noemen we telemarketing en dergelijke telefoontjes worden vaak als ongewenst ervaren. Ook kan het zijn dat je regelmatig wordt gebeld met de vraag of je mee wilt werken aan een bepaald onderzoek. Er worden jou dan een aantal vragen voorgelegd, maar er wordt verder niks verkocht. Dit noemen we marktonderzoek.

Hieronder lees je hoe je je kunt afmelden voor deze vormen van telefonische benadering.

Afmelden voor telemarketing

Je kent het wel: heb je net visite gekregen of je wilt lekker gaan eten, gaat ineens de telefoon. Het blijkt een verkoper te zijn met een geweldig aanbod voor een internetabonnement. Of je krijgt een unieke mogelijkheid om vandaag nog over te stappen naar een goedkopere elektriciteitsaanbieder.

De meeste mensen vinden dit soort telefoontjes erg storend. Gelukkig kun je je hiervoor afmelden. Afmelden voor telefonische verkoop kan via het Bel-me-niet-register. Bedrijven en organisaties zijn verplicht om eerst dit register te raadplegen voordat zij telefonisch contact met jou opnemen. Nadat je je telefoonnummer(s) hebt laten registreren bij het Bel-me-niet-register duurt het ongeveer twee weken voordat je registratie is verwerkt.

Je kunt daarna nog wel telefonisch benaderd worden door bedrijven waar jij klant bent of in het verleden klant bent geweest. Wil je dit niet dan kun je in het telefoongesprek aangeven dat je in het vervolg niet meer telefonisch benaderd wilt worden door dit bedrijf. Officieel heet dit het Recht van Verzet.

Afmelden voor marktonderzoeken

Ook telefoontjes voor marktonderzoek kunnen op de meest ongelegen momenten plaatsvinden. In dit soort gesprekken wordt geen product aangeboden, maar wordt jou gevraagd of je wat vragen wilt beantwoorden over een of meer onderwerpen in verband met een of ander marktonderzoek. De verwerking van de gegevens gebeurt anoniem en de antwoorden die je hebt gegeven worden niet gekoppeld aan jouw persoonsgegevens.

Marktonderzoeken zijn bedoeld om informatie te verzamelen zodat bedrijven of organisaties in de toekomst beter kunnen inspelen op de wensen van consumenten.

Wil je je afmelden voor marktonderzoeken? Dit kan via de website van het Onderzoekfilter. Deze registratie duurt 3 jaar en is gratis. Na het opgeven van je telefoonnummer(s) duurt het ongeveer 4 tot 6 weken voordat je registratie is verwerkt.

© 2018 Reclamemails.nl

Disclaimer | Privacy | Contact