Tips om minder reclame te ontvangen

Naast de mogelijkheden die hier op de website genoemd worden zijn er nog een aantal handige algemene tips om reclame te voorkomen.

Wees zuinig met je gegevens

Wanneer een bedrijf om uw adres of telefoonnummer vraagt wees dan extra alert. Deze gegevens worden vaak gebruikt om jou nog jarenlang speciale aanbiedingen te sturen. In een aantal gevallen worden je gegevens doorverkocht aan "interessante partners" waar je ook weer allerlei aanbiedingen van ontvangt.

Pas op met je mobiele nummer

Vooral bij websites die om je mobiele telefoonnummer vragen is het oppassen. Vaak staat er bij hele leuke winacties in de kleine lettertjes dat je je hierbij aanmeldt voor een betaalde sms-dienst waarbij je een aantal keren per week een betaalde (!) speciale aanbieding ontvangt. Lees altijd de voorwaarden goed door voordat je je mobiele telefoonnummer invult en stel jezelf steeds de vraag of deze aanbieder jouw nummer ook daadwerkelijk nodig heeft.

E-mail adres

Vaak worden er gratis producten aangeboden op internet in ruil voor je e-mail adres. Ook deze gegevens worden gemakkelijk doorverkocht aan derden en voor je het weet zit je opgescheept met een grote verzameling reclame e-mails die je dagelijks moet doorworstelen om nog bij je eigen "echte" post te kunnen komen.

Wanneer je twijfelt, vul dan altijd in eerste instantie een gratis e-mail adres in dat je speciaal voor dit soort zaken kunt gebruiken. Indien nodig kun je altijd op een later moment je e-mail adres wijzigen.

© 2018 Reclamemails.nl

Disclaimer | Privacy | Contact