Waarom zo veel reclame?
Reclame kom je overal tegen en als je aan mensen vraagt wat ze van reclame vinden dan zijn ze er meestal niet zo positief over te spreken. Vaak vinden ze het zelfs ronduit irritant. Waarom is er dan toch zo veel reclame?
Reclame is overal
Bedrijven en instellingen proberen jou als consument op alle mogelijke manieren te bereiken. Wanneer je naar je favoriete tv-programma kijkt, naar de radio luistert, een krant of tijdschrift leest, langs een bushalte loopt. Deze vorm van reclame maken wordt ook wel massa media reclame genoemd. Met deze vorm van reclame wordt een groot publiek ineens bereikt.
Daarnaast heb je ook geadresseerde reclame. Deze reclame wordt naar speciale doelgroepen gestuurd. De adressen worden vaak gehaald uit een speciaal geselecteerd klantenbestand. Hierdoor zijn er minder kosten en worden de aanbiedingen naar een groep mensen gestuurd die daar het meeste belang bij (kunnen) hebben.
Kosten noch moeite worden dus gespaard om jou als consument te bereiken. Maar heeft al die moeite ook het gewenste effect?
Reclame werkt
Reclame is effectief. Het blijkt dat de enorme budgetten die aan reclame worden besteed vaak ook dubbel en dwars door bedrijven worden terugverdiend. Toch is het nog niet helemaal duidelijk waaróm reclame precies werkt.
Wanneer heeft een reclamespot effect en wanneer niet? Er wordt veel onderzoek gedaan naar reclame en de werking daarvan. Een vrij nieuwe richting hierin is neurmarketing. Neuromarketing combineert de kennis en inzichten van de neurowetenschappen en past deze toe op het gebied van marketing. Bij neuromarketingstudies wordt bijvoorbeeld met een MRI-scan gekeken naar patronen in de hersenen die ontstaan als gevolg van het bekijken van een commercial.
© 2018 Reclamemails.nl